Bromfiets

Rijbewijs AM Duo Pakket

€ 335.00

60 min. per les

Rijbewijs AM Solo Pakket

€ 385.00

60 min. per les

Theorie pakket in combinatie met praktijkpakket.

€ 80,00

  • Inlogcode Bromfietstheorie, je hebt 3 weken toegang tot de leerstof vanaf de eerste inlog en totaal 3 uur toegang tot complete en realistische oefenexamens. (Indien gewenst kun je de toegang tot de cursus en examenvragen zelf uitbreiden.
  • Je mag onbeperkt gebruik van onze theorie cursussen voor aanmelding: klik hier
  • 1 theorie examen

Rijbewijs AM Duo

Pakket: € 335.00 per cursist

  • 4 uur praktijklessen  (wij lessen met maximaal 2 cursisten)
  • 1 Praktijkexamen

Rijbewijs AM Solo

Pakket: € 385.00 

  • 4 uur praktijklessen  
  • 1 Praktijkexamen

 

Vanaf je zestiende mag je met een bromfiets, snorfiets of brommobiel rijden. Een rijbewijs AM is dan verplicht. Om het rijbewijs AM te verkrijgen, moet je examen doen bij het CBR. Met ingang van 1 maart 2010 moet je eerst het theorie examen doen. Na het behalen van het theoriecertificaat, mag je met de praktijklessen beginnen en word je toegelaten tot het praktijk examen.

 

Voor het theorie-examen heb je nodig:
Een geldig identiteitsbewijs

Voor het praktijk examen heb je nodig:
Een geldig identiteitsbewijs

Het bromfiets examen wordt afgenomen bij het CBR Transportcentrum 3a 7547 RT Enschede.

Theoriecursus

Iedere dinsdagavond om 18.30 uur bieden wij een theoriecursus aan om je optimaal voor te bereiden op het theorie-examen. Je mag deze cursus al volgen vóór je zestiende verjaardag. Om toegelaten te worden tot het CBR theorie-examen moet je 15.5 jaar zijn. De cursus bereid je niet alleen voor op het theorie-examen, maar er komen ook diverse aspecten van het praktijkexamen naar voren.

Na het behalen van het theoriecertificaat worden direct de praktijkopleiding en het examen gepland, zodat je zo snel mogelijk gebruik kunt gaan maken van jouw bromfiets. De praktijkopleiding bestaat uit één dagdeel praktijkles en aansluitend het praktijkexamen. Wij verzorgen deze praktijklessen vanuit onze rijschool in Enschede(naast het CBR) zodat we optimaal gebruik kunnen maken van de tijd die we hiervoor hebben. (denk hierbij aan het rijden van examenroutes)

Geslaagd en dan?
Na het behalen van het bromfietsexamen, kun je bij de gemeente in je woonplaats een rijbewijs AM aanvragen. De gemeente raadpleegt het Centraal Rijbewijzen- en Bromfietscertificatenregister om vast te stellen dat je geslaagd bent. Tegen overlegging van een pasfoto, legitimatiebewijs en het vereiste geld kun je na vijf werkdagen het rijbewijs ophalen.

Aanvullende informatie
Sinds 1 oktober 2006 is de vrijstelling voor het bromfiets theorie-examen voor mensen geboren voor 1 juni 1980 vervallen. Zij moeten dus, wanneer ze met een bromfiets, snorfiets of brommobiel willen rijden en geen rijbewijs A of B hebben, het theorie-examen en praktijkexamen voor het bromfietsrijbewijs succesvol afleggen.

Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud. Rijlessen moeten 24 uur van te voren worden afgemeld, anders zijn we helaas genoodzaakt 75 % van de les prijs in rekening te brengen.