Bromfiets

Rijbewijs AM

€ 335.00

60 min. per les / 2 personen

Rijbewijs AM

Pakket: € 335.00 per cursist

  • Inlogcode voor onze online theoriecursus (ter voorbereiding op de theoriecursus)
  • 1 Theorie examen
  • 4 uur praktijklessen  (wij lessen met maximaal 2 cursisten)
  • 1 Praktijkexamen

De theoriecursus is bij rijbewijs AM gratis voor al onze leerlingen.

Vanaf je zestiende mag je met een bromfiets, snorfiets of brommobiel rijden. Een rijbewijs AM is dan verplicht. Om het rijbewijs AM te verkrijgen, moet je examen doen bij het CBR. Met ingang van 1 maart 2010 moet je eerst het theorie examen doen. Na het behalen van het theoriecertificaat, mag je met de praktijklessen beginnen en word je toegelaten tot het praktijk examen.

Wat heb je nodig voor een goede voorbereiding voor het theorie-examen:

Voor een goede voorbereiding voor de theoriecursus en je theorie examen ontvang je van ons een inlogcode voor het iPakket Bromfiets, hiermee heb je 3 weken toegang tot de leerstof en 3 uur online examentraining. (indien gewenst kun je de toegang tot het iPakket zelf uitbreiden.)

Voor het theorie-examen heb je nodig:
Een geldig identiteitsbewijs

Voor het praktijk examen heb je nodig:
Een geldig identiteitsbewijs

Het bromfiets examen wordt afgenomen bij het CBR Transportcentrum 3a 7547 RT Enschede.

Theoriecursus

Iedere dinsdagavond om 18.30 uur bieden wij een theoriecursus aan om je optimaal voor te bereiden op het theorie-examen. Je mag deze cursus al volgen vóór je zestiende verjaardag. Om toegelaten te worden tot het CBR theorie-examen moet je 15.5 jaar zijn. De cursus bereid je niet alleen voor op het theorie-examen, maar er komen ook diverse aspecten van het praktijkexamen naar voren.

Na het behalen van het theoriecertificaat worden direct de praktijkopleiding en het examen gepland, zodat je zo snel mogelijk gebruik kunt gaan maken van jouw bromfiets. De praktijkopleiding bestaat uit één dagdeel praktijkles en aansluitend het praktijkexamen. Wij verzorgen deze praktijklessen vanuit onze rijschool in Enschede(naast het CBR) zodat we optimaal gebruik kunnen maken van de tijd die we hiervoor hebben. (denk hierbij aan het rijden van examenroutes)

Geslaagd en dan?
Na het behalen van het bromfietsexamen, kun je bij de gemeente in je woonplaats een rijbewijs AM aanvragen. De gemeente raadpleegt het Centraal Rijbewijzen- en Bromfietscertificatenregister om vast te stellen dat je geslaagd bent. Tegen overlegging van een pasfoto, legitimatiebewijs en het vereiste geld kun je na vijf werkdagen het rijbewijs ophalen.

Aanvullende informatie
Sinds 1 oktober 2006 is de vrijstelling voor het bromfiets theorie-examen voor mensen geboren voor 1 juni 1980 vervallen. Zij moeten dus, wanneer ze met een bromfiets, snorfiets of brommobiel willen rijden en geen rijbewijs A of B hebben, het theorie-examen en praktijkexamen voor het bromfietsrijbewijs succesvol afleggen.

Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud. Rijlessen moeten 24 uur van te voren worden afgemeld, anders zijn we helaas genoodzaakt 75 % van de les prijs in rekening te brengen.