Rijschool Hengelo

Rijschool Hengelo Ezendam

Voor een professionele, betaalbare en prettige rijschool in Hengelo, ben jij bij Ezendam aan het juiste adres. We bieden opleidingen en cursussen aan die je goed voorbereiden op het halen van je rijbewijs. Doordat we alle trajecten op maat maken weet je precies hoeveel lessen je nodig hebt en wat de bijbehorende kosten zijn. Zo ben je er zeker van dat je je rijbewijs gemakkelijk en snel haalt. Ezendam voldoet aan de richtlijnen van het CBR en het RIS. Dit houdt dat Ezendam door beide organisaties is gecertificeerd als rijschool.

Vind je het spannend om de eerste keer de weg op te gaan? Geen enkel probleem. Onze instructeurs hebben jarenlang ervaring en zorgen ervoor dat jij op een comfortabelere manier les krijgt zodat de rijlessen niet alleen leerzaam, maar vooral ook leuk zijn. Ezendam geeft al meer dan 30 jaar rijlessen in de regio Hengelo voor de auto, motor, bromfiets en aanhanger.

Autorijbewijs

Motorrijbewijs

Autorijbewijs

Motorrijbewijs

Bromfietscertificaat

Aanhangerrijbewijs

Rijles Hengelo

We vinden het heel belangrijk dat alle lessen in Hengelo transparant worden aangeboden. Dit is ook de reden dat Ezendam rijopleidingen samen werkt met rijlesplanner zodat het altijd duidelijk is waar en wanneer de lessen zijn ingepland. Daarnaast heb je altijd inzicht tot betalingen, abonnementen en het lesschema. Zo zijn we er zeker van dat er geen misverstanden kunnen ontstaan over de betalingen of afgeronde lessen. Als ouder/verzorger is het ook mogelijk om toegang te krijgen tot de rijlesplanner. Neem contact met ons op en we sturen u de inlogcode door.

Autorijschool Hengelo: je eerste rijles

Als je nog nooit achter het stuur hebt gezeten, kan de eerste rijles best wel spannend zijn. Dit is hoe een eerste rijles in Hengelo er bij Ezendam ongeveer uit ziet. Na een kennismaking zal de instructeur vragen om op de bestuurdersstoel plaats te nemen en de spiegels en de stoel in een comfortabele positie te zetten. Daarna worden de verschillende bedieningselementen in de auto besproken, zoals het gas- en rempedaal, de richtingaanwijzer en de ruitenwissers. Als je weet waar alles zit, is het tijd om de motor te starten. De instructeur leidt je door de basismanoeuvres zoals starten, stoppen en draaien. Hij leert u ook hoe je veilig van rijstrook verandert en achteruit rijdt. Aan het einde van de les zou je de basisbeginselen van het autorijden al aardig moeten begrijpen. De instructeur zal een inschatting maken hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt om je rijbewijs te halen.

Begeleiding bij je theorie en praktijkexamen

Er zijn twee examens die je moet afleggen om je rijbewijs te halen. Het eerste examen is het theorie-examen. Hier worden de verkeersregels getoets. Je kunt deelnemen aan onze theoriecursussen en gebruik maken van de online leeromgeving om je goed mogelijk voor te bereiden op het examen. Zo heb je de grootst mogelijke kans om in een keer je theoriecertificaat te behalen.

Bij het volgen van rijlessen en de voorbereiding op het praktijkexamen, maken we een planning met het aantal lessen en plannen we alvast je examens in. Zo weet je in ieder geval dat je niet lang hoeft te wachten op het inplannen van je examen en heb je ruim de tijd om voldoende lessen te volgen zodat je je praktijkexamen in een keer kunt halen.