• Nieuws

Alle toetsen en examens uitgesteld tot en met ten minste 28 april

1 april, 2020
In lijn met het kabinetsbesluit annuleert het CBR tot en met tenminste 28 april alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (code 95). Alle examens kunnen zodra dat weer kan kosteloos worden ingehaald. CBR reserveringssysteem(…)
Meer lezen

Theorie examen training via online Webinar (Ons digitale leslokaal)

30 maart, 2020
De Corona-crisis treft ons als rijschool, maar zeker ook jullie als onze cursisten. Niemand van jullie zal het waarschijnlijk fijn vinden om thuis te zitten en geen rij- of theorieles meer te hebben. Daarom hebben we de afgelopen dagen achter de schermen hard gewerkt om jullie toch te kunnen begeleiden bij(…)
Meer lezen

Openingstijden klantenservice CBR aangepast vanaf donderdag 26 maart tot ten minste 1 mei 2020

27 maart, 2020
De openingstijden van het CBR klantenservice worden vanaf 26 maart tot ten minste 1 mei 2020 aangepast. U kunt het CBR bereiken op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Op telefoonnummer 088 227 77 00
Meer lezen

Meest gestelde vragen coronavirus

27 maart, 2020
Waarom stopt het CBR met het afnemen van theorie- en praktijkexamens? Alle experts raden aan om deze dagen zo min mogelijk sociale contacten te hebben. Door tijdelijk geen examens af te nemen, hopen we verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. CBR handelt hiermee in lijn met de buurlanden.(…)
Meer lezen

Update 14.25 uur Maatregelen coronavirus i.v.m. rijlessen en examens.

20 maart, 2020
Geldigheid theoriecertificaat Als het theoriecertificaat is verlopen op het moment dat het uitgestelde rijexamen wordt afgenomen mag de kandidaat met dit verlopen certificaat rijexamen doen. Voor nu verlengt het CBR de geldigheid van het theoriecertificaat met vier weken. Die gaan in vanaf het moment dat het CBR weer rijexamens gaat(…)
Meer lezen

Update 14.05 uur Maatregelen coronavirus i.v.m. rijlessen en examens.

20 maart, 2020
Het CBR annuleert tot en met tenminste 6 april alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (onder andere code 95). Daarmee verlengt het CBR het eerder genomen besluit met een week en sluit(…)
Meer lezen

Update 13.00 uur Maatregelen coronavirus i.v.m. rijlessen en examens.

20 maart, 2020
Alle afspraken in de les agenda’s van onze cursisten t/m 31-03 zijn verwijderd.
Meer lezen

Maatregelen coronavirus i.v.m. rijlessen en examens

14 maart, 2020
Update 15-03-2020. Vanwege de recente ontwikkelingen rondom Corona heeft het CBR besloten om vanaf maandag 16 maart alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten te annuleren. Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 31 maart. Dit betekend dat ook wij vanaf maandag 16 maart helaas genoodzaakt zijn(…)
Meer lezen

CBR neemt extra maatregelen coronavirus

14 maart, 2020
In navolging op de maatregelen die het kabinet neemt om verspreiding van het coronavirus te beperken, neemt ook het CBR extra maatregelen: Minder theorie-stoelen in Noord-Brabant Gezien de grote drukte op en rond de theoriecentra zetten we in Eindhoven en Breda een ander examenrooster in, zodat het aantal theorie kandidaten(…)
Meer lezen

CBR vergoedt extra kosten voor spoedprocedure rijbewijs

6 april, 2019
Wie door problemen bij het CBR te lang heeft moeten wachten op het rijbewijs, kan de kosten voor een spoedprocedure declareren bij het CBR. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat dinsdag gemeld. Gemeenten rekenen circa 35 euro voor een spoedprocedure bij het aanvragen van het rijbewijs.(…)
Meer lezen

Proef met testvragen in het theorie-examen start 1 oktober

27 september, 2018
Vanaf 1 oktober 2018 start het CBR een proef waarbij nieuwe examenvragen tijdens het “echte” examen worden getest. Kandidaten krijgen twee extra vragen in het theorie-examen voor auto, motor en bromfiets. Kandidaten krijgen twee extra vragen in het theorie-examen die niet meetellen voor het eindresultaat, zij zien geen verschil tussen(…)
Meer lezen

CBR wordt strenger: examens zullen vaker worden afgebroken.

5 juli, 2018
Het CBR wil slecht voorbereide kandidaten weren van de praktijkexamens. Examinatoren zullen vaker examens afbreken wanneer de kandidaten zo slecht zijn opgeleid dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Vervolgens moeten deze kandidaten langer wachten tot hun herexamen. Dit moet een preventieve werking hebben. Ook doet het CBR onderzoek naar het ‘ongewenst(…)
Meer lezen

1.500 rijscholen leveren klungelwerk af

12 april, 2018
Rond de 1.500 rijscholen van het totale aantal van ongeveer 7.500 rijscholen leveren klungelwerf af. Dit is één van de oorzaken van de oplopende wachttijden. Als deze rijscholen niet een slagingspercentage zouden hebben van nog geen 30 procent maar een paar procent hoger, dan is het probleem met de wachttijden opgelost. Dit(…)
Meer lezen

Onderzoek theorie-examen CBR positief.

17 maart, 2018
Onafhankelijk onderzoeksinstituut RCEC heeft onlangs opnieuw het theorie-examen voor de auto, motor en bromfiets onderzocht op eventuele ongewenste voorspelbaarheden. We doen dit onderzoek met regelmaat, omdat de vragenbank steeds uitbreidt, waardoor nieuwe ongewenste voorspelbaarheden kunnen opduiken. Conclusie De conclusie van RCEC? Je slaagt alleen voor het theorie-examen als je voldoende(…)
Meer lezen

Definitieve invoering 2toDrive op 15 maart

13 maart, 2018
2toDrive wordt donderdag definitief ingevoerd. Dat is maandagmorgen bekendgemaakt bij het CBR in Schelluinen, in het bijzijn van minister Cora van Nieuwenhuizen. 2toDrive werd in november tijdelijk stilgelegd. Het experiment was op dat moment officieel afgelopen, terwijl het nog niet in de wet was vastgelegd. Ook werd maandag weer duidelijk(…)
Meer lezen