• Nieuws

Paardenmiddelen voorlopig van tafel

26 mei, 2021
De zogenoemde paardenmiddelen om de reserveringstermijn weer binnen normale perken te krijgen, lijken bij de huidige stand van zaken niet nodig. Dat betekent dat niet tijdelijk gestopt wordt met het afnemen van de tussentijdse toets, de faalangstexamens niet worden geschrapt en dat ook de ‘afrijleeftijd’ niet wordt verhoogd naar 18(…)
Meer lezen

Alle theorie-examens weer mogelijk vanaf 28 april

20 april, 2021
Het CBR is ontzettend blij dat kandidaten vanaf woensdag 28 april weer theorie-examen voor de auto, motor, bromfiets en recreatievaart mogen doen. Na een lange periode van geduld en intensief contact met het ministerie, kunnen we weer volop aan de slag. Als eerste komen de kandidaten aan de beurt van(…)
Meer lezen

Kabinet geeft nog geen toestemming voor theorie-examens auto, motor, bromfiets

13 april, 2021
In ieder geval tot en met 27 april mag het CBR nog geen theorie-examens voor de auto, motor, bromfiets en recreatievaart afnemen. De theorie-examens voor de auto, motor, bromfiets en recreatievaart mogen van het kabinet in ieder geval tot en met dinsdag 27 april helaas nog niet doorgaan bij het(…)
Meer lezen

Nog geen toestemming voor theorie-examens auto, motor en bromfiets

23 maart, 2021
Onderstaand bericht hebben wij zojuist helaas van het CBR ontvangen: In lijn met het besluit van het kabinet gaan de theorie-examens voor de auto, motor, bromfiets en recreatievaart in ieder geval tot en met dinsdag 20 april helaas niet door bij het CBR. Dit vinden we erg vervelend voor alle(…)
Meer lezen

Theorie examens uitgesteld tot 30 maart 2021

9 maart, 2021
Naar aanleiding van de persconferentie van 08-03-2021 zijn alle theorie examens auto, motor en bromfiets tot en met 30 maart 2021 uitgesteld. Op dit moment heeft het CBR alle theorie examens tot en met 30 maart geblokkeerd. Wij kunnen de dag na de oorspronkelijke examen datum, het theorie examen opnieuw(…)
Meer lezen

Online theoriecursus en examentraining.

3 maart, 2021
Op dit moment is het niet toegestaan om klassikale theorie lessen te verzorgen. Om jullie goed voor te bereiden op het theorie examen bieden we daarom online theorie lessen aan. Hiervoor heb je de volgende mogelijkheden: Examentraining: Maandag            19.00 uur examen training voor het auto theorie examen. Dinsdag               19.00 uur(…)
Meer lezen

Geldigheid verlengd van rijbewijzen, code 95, examenuitslagen en certificaten

22 januari, 2021
Examenuitslagen en certificaten De regeling voor uitslagen van het theorie-examen auto, motor, bromfiets, vrachtauto, bus, T-rijbewijs, het motorexamen voertuigbeheersing wordt verruimd. De uitslagen van deze examens waarvan de geldigheid verviel in de periode van 1 oktober tot en met 31 december 2020 blijven in ieder geval geldig tot en met(…)
Meer lezen

Theorie- en praktijkexamens en tussentijdse toetsen tot en met 9 februari uitgesteld.

13 januari, 2021
Door de verlengde lockdown, worden alle theorie- en praktijkexamens en tussentijdse toetsen tot en met 9 februari uitgesteld. Voor het inplannen van een nieuw theorie examens heeft het CBR op dit moment capaciteit beschikbaar gesteld vanaf 18-03-2021. Wordt jou examen uitgesteld? Dan nemen wij de dag na de oorspronkelijke examendatum(…)
Meer lezen

Reserveren van examens op 12-01-2021 niet mogelijk.

12 januari, 2021
Vanaf dinsdag 12 januari om 16.00 uur tot woensdag 13 januari om 06.00 uur is het voor ons niet mogelijk om examens te reserveren bij het CBR. Dan is ook het gehele reserveringssysteem voor opleiders gesloten. Het CBR gebruikt deze tijd om aanpassingen voor te bereiden voor de verwachte verlenging(…)
Meer lezen

CBR houdt examenplekken vrij voor mogelijke verlenging lockdown

7 januari, 2021
Mogelijk zal het kabinet op 12 januari bekend maken dat de huidige lockdownperiode verlengd wordt vanaf 20 januari. Het CBR wil dat ook de klanten die tijdens deze mogelijke verlenging geen examen, toets of rijtest kunnen doen, als eerste een nieuw examen kunnen inplannen. Daarom zijn voor de maand april(…)
Meer lezen

Uitstel examens en toetsen

3 januari, 2021
Uitstel examens en toetsen. Alle examens in de periode 15-12-2020 t/m 19-01-2021 worden uitgesteld. Wordt je toets en/of examen uitgesteld dan kunnen wij deze de dag na de oorspronkelijke toets of examen datum weer inplannen. Wij zullen dan ook telefonisch contact met je opnemen om een nieuwe datum in te(…)
Meer lezen

Nog geen theorie-examen gereserveerd?

3 januari, 2021
Heb je nog geen theorie-examen gereserveerd? Wij adviseren je dit zo spoedig mogelijk door ons te laten doen. Het CBR heeft alle gereserveerde theorie-examens van 15-12-2020 t/m 19-01-2021 uitgesteld, voor het inplannen van deze examens heeft het CBR capaciteit beschikbaar gesteld in de periode van 01-02-2021 t/m 01-04-2021. Wordt jou(…)
Meer lezen

Online Theorie-examentraining.

3 januari, 2021
Theorie examentraining: De lockdown treft ons als rijschool, maar zeker ook jullie als onze cursisten. Niemand van jullie zal het waarschijnlijk fijn vinden om thuis te zitten en geen rij- of theorieles meer te hebben. Daarom willen we vanaf dinsdag 5 januari de online theorielessen weer opstarten, om jullie te begeleiden(…)
Meer lezen

Verlopen examenuitslagen en certificaten opnieuw verlengd

24 december, 2020
Examenuitslagen en certificaten die vanwege de coronamaatregelen dreigen te verlopen, worden opnieuw verlengd. Dit heeft minister Van Nieuwenhuizen laten weten. Verlenging geldigheidsduur examens auto, motor, bromfiets, vrachtauto en tractor Alle uitslagen van theorie-examens voor de categorieën auto, motor, bromfiets, vrachtauto, bus en tractor waarvan de geldigheid vervalt in de periode(…)
Meer lezen

Uitgestelde rijlessen toetsen en examens

18 december, 2020
Beste Cursist, Vanaf vandaag (vrijdag 18-12-2020) kunnen we je uitgestelde toets of examen weer reserveren. Uitgestelde Toetsen en Examens. Wij kunnen je Theorie examen, praktijk examen en toets weer reserveren op de dag na je oorspronkelijke toets of examen datum. Dit betekend dat wanneer je examendatum 21-12 is, wij deze(…)
Meer lezen

Uitgesteld examen opnieuw reserveren binnenkort mogelijk

16 december, 2020
Maandagavond 14 december heeft de eerste groep kandidaten van wie het examen of de toets vanwege corona deze week niet door kan gaan, een mail van het CBR ontvangen. Daarin meldden zij dat wij de dag nadat het examen gepland stond, dit examen opnieuw kunnen inplannen. Echter: Op dit moment(…)
Meer lezen

Vanaf dinsdag 15 december geen Rijlessen en Theorielessen.

14 december, 2020
Vanwege de recente ontwikkelingen rondom Corona heeft het CBR besloten om vanaf dinsdag 15 december 2020 alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten te annuleren. Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 19 januari 2021 Dit betekent dat ook wij vanaf dinsdag 15 december helaas genoodzaakt zijn(…)
Meer lezen

Vanaf dinsdag 15 december geen examens en toetsen

14 december, 2020
In navolging van het kabinetsbesluit tot een lockdown gaan per dinsdag 15 december alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten niet door bij het CBR. Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de cursussen ‘Alcohol’ en ‘Verantwoord rijgedrag’. Deze situatie duurt in ieder geval tot en met 19 januari.(…)
Meer lezen

Rectificatie maatregelen naar aan leiding persconferentie 03-11-2020

4 november, 2020
In tegenstelling tot de berichtgeving van heden ochtend, mogen we toch met meer dan 2 personen plaats nemen in de lesauto. Nadat het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat liet weten dat er niet meer dan 2 personen in een lesauto mochten plaats nemen is deze maatregel zojuist terug gedraaid. Wel(…)
Meer lezen

Nieuw maatregelen naar aan leiding persconferentie 03-11-2020

4 november, 2020
Naar aanleiding van de persconferentie van 03-11 kunnen we op dit moment nog gewoon doorgaan met het geven van de rijlessen.Ook de rijexamens, tussentijdse toetsen en theorie examens kunnen gewoon doorgang vinden. Echter: Vanaf donderdag a.s. 05-11 is het niet meer toegestaan om met meer dan 2 personen in de(…)
Meer lezen

Mondkapjes bij de rijles

4 november, 2020
In lijn met de oproep van het kabinet wordt het dragen van een mondkapje tijdens de rijles nu ook deel van het CBR hygiëneprotocol. CBR doet er in deze coronatijd alles aan om de gezondheidsrisico’s voor medewerkers, klanten en bezoekers te minimaliseren. Daarom hebben we een hygiëneprotocol en dragen we(…)
Meer lezen

CBR vraagt examenkandidaten die uit risicogebieden komen, examen uit te stellen.

12 augustus, 2020
Woon je of kom je net terug uit een gebied met code oranje? Dan vragen wij jou om niet op examen te komen. Dit uit veiligheid voor andere kandidaten en de CBR medewerkers. De boodschap: Stel je examen uit totdat je zeker weet dat je niet besmet bent. Het CBR(…)
Meer lezen

Verlenging geldigheidsduur Theorie examens en AVB voor rijbewijzen auto, motor en bromfiets

30 mei, 2020
Verlenging geldigheidsduur (deel)examens voor rijbewijzen auto, motor en bromfiets Alle uitslagen van theorie-examens voor auto, bromfiets en het praktijkexamen voertuigbeheersing voor de motor, waarvan: de geldigheidsduur vervalt (of is vervallen) in de periode in tussen 16 maart en 1 juni, blijven ieder geval geldig tot 1 december 2020. de geldigheidsduur(…)
Meer lezen

Herstart Klassikale Theorielessen

28 mei, 2020
Vanaf maandag 08-06-2020 willen wij graag onze theorielessen weer opstarten in ons theorielokaal in Enschede. Wil je hier aan deelnemen dan is het wel noodzakelijk dat je je hiervoor per e-mail aanmeldt, dit gezien het feit dat we niet meer dan 15 cursisten kunnen toe laten. Dus bij geen aanmelding(…)
Meer lezen

Uitgestelde toetsen en examens zijn gepland.

19 mei, 2020
Alle uitgestelde toetsen en examens zijn door ons nu ingepland. En we zijn er best een beetje trots op dat al onze leerlingen, waarvan de toets of het examen is uitgesteld tussen 16 maart en 4 mei voor 15 juli alsnog hun  toets en/of examen kunnen afleggen. Onze opzet was(…)
Meer lezen

Opstarten Rijopleidingen.

14 mei, 2020
Op dit moment zijn wij keihard aan het werk met de opstart fase van onze rijopleidingen. Wat mede gezien het telkens uitvallen van het reserveringssysteem van het CBR zeer traag verloopt. (met regelmaat maar 2 theorie examens in een uur te reserveren.) Wij hopen dat het reserveren van de uitgestelde(…)
Meer lezen

CBR maakt zich klaar voor herstart, datum nog onbekend

7 mei, 2020
Vanaf 11 mei zijn rijlessen in alle categorieën weer toegestaan. Het CBR maakt zich daarom klaar voor het hervatten van de dienstverlening. Het is nog onduidelijk per wanneer het rijvaardigheidsbureau weer aan de slag gaat en onder welke voorwaarden.  Het CBR verwacht ‘op korte termijn’ op te starten met de(…)
Meer lezen

Vanaf 11 mei kunnen we weer van start met de rijlessen personenauto en aanhangwagen.

6 mei, 2020
Het kabinet heeft vandaag laten weten dat de rijschoolbranche weer kan opstarten. Nadat afgelopen vrijdag al duidelijk werd dat de motor- en scooterlessen hervat konden worden, kunnen we nu vanaf 11 mei ook de lessen in de personenauto’s en aanhangwagen weer opstarten. Op dit moment is het nog niet mogelijk(…)
Meer lezen

Weer bromfiets- en motorexamens vanaf 11 mei

6 mei, 2020
Vanaf maandag 11 mei starten het CBR weer met het afnemen van praktijkexamens voor de bromfiets (AM) en het motorexamen voertuigbeheersing (AVB). Dit doen ze volgens RIVM-richtlijnen. Deze examens zijn  Met het motorexamen verkeersdeelneming starten ze op een later moment.
Meer lezen

Verbod voor motor- en bromfietsrijlessen en praktijkexamens opgeheven

1 mei, 2020
Motorrijinstructeur is geen contactberoep en daarom is motor- en bromfietsrijles landelijk toegestaan. Dat maakte minister van Nieuwenhuizen op vrijdagmiddag 1 mei bekend. In het verlengde hiervan heeft de minister het CBR toestemming gegeven om de praktijkexamens voor de motor en bromfiets te hervatten. Wel moeten tijdens de rijles en het(…)
Meer lezen

Het CBR annuleert tot 20 mei alle theorie en praktijkexamens

22 april, 2020
In tegenstelling tot de berichtgeving van het CBR op 21 april, 2020 In lijn met het kabinetsbesluit annuleert het CBR tot 20 mei alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten. Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (code 95). Alle examens kunnen zodra dat weer kan worden(…)
Meer lezen

Gezamelijke verklaring namens ANWB, BOVAG, CBR, Cumela, FAM, IBKI, LBKR, TLN, Koninklijk Nederlands Vervoer, VRB

21 april, 2020
Mobiliteitssector klaar voor veilige, slimme en gefaseerde herstart rijopleiding en rijexamens De rijopleidings- en mobiliteitssector staat klaar om op korte termijn weer aan de slag te gaan. De afgelopen weken is door ondergetekende partijen nauw en eendrachtig samengewerkt aan scenario’s en protocollen om op korte termijn de dienstverlening te hervatten.(…)
Meer lezen

Tijdelijke oplossing voor verlopen examenuitslagen en certificaten

17 april, 2020
Door de maatregelen tegen Covid-19 dreigen examenuitslagen en certificaten te verlopen. Verlenging geldigheidsduur (deel)examens voor rijbewijzen auto, motor en bromfiets Alle uitslagen van theorie-examens voor auto, bromfiets en het praktijkexamen voertuigbeheersing voor de motor, waarvan de geldigheidsduur vervalt (of is vervallen) in de periode tussen 16 maart en 1 juni,(…)
Meer lezen

Alle toetsen en examens uitgesteld tot en met ten minste 28 april

1 april, 2020
In lijn met het kabinetsbesluit annuleert het CBR tot en met tenminste 28 april alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (code 95). Alle examens kunnen zodra dat weer kan kosteloos worden ingehaald. CBR reserveringssysteem(…)
Meer lezen

Theorie examen training via online Webinar (Ons digitale leslokaal)

30 maart, 2020
De Corona-crisis treft ons als rijschool, maar zeker ook jullie als onze cursisten. Niemand van jullie zal het waarschijnlijk fijn vinden om thuis te zitten en geen rij- of theorieles meer te hebben. Daarom hebben we de afgelopen dagen achter de schermen hard gewerkt om jullie toch te kunnen begeleiden bij(…)
Meer lezen

Openingstijden klantenservice CBR aangepast vanaf donderdag 26 maart tot ten minste 1 mei 2020

27 maart, 2020
De openingstijden van het CBR klantenservice worden vanaf 26 maart tot ten minste 1 mei 2020 aangepast. U kunt het CBR bereiken op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Op telefoonnummer 088 227 77 00
Meer lezen

Meest gestelde vragen coronavirus

27 maart, 2020
Waarom stopt het CBR met het afnemen van theorie- en praktijkexamens? Alle experts raden aan om deze dagen zo min mogelijk sociale contacten te hebben. Door tijdelijk geen examens af te nemen, hopen we verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. CBR handelt hiermee in lijn met de buurlanden.(…)
Meer lezen

Update 14.25 uur Maatregelen coronavirus i.v.m. rijlessen en examens.

20 maart, 2020
Geldigheid theoriecertificaat Als het theoriecertificaat is verlopen op het moment dat het uitgestelde rijexamen wordt afgenomen mag de kandidaat met dit verlopen certificaat rijexamen doen. Voor nu verlengt het CBR de geldigheid van het theoriecertificaat met vier weken. Die gaan in vanaf het moment dat het CBR weer rijexamens gaat(…)
Meer lezen

Update 14.05 uur Maatregelen coronavirus i.v.m. rijlessen en examens.

20 maart, 2020
Het CBR annuleert tot en met tenminste 6 april alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (onder andere code 95). Daarmee verlengt het CBR het eerder genomen besluit met een week en sluit(…)
Meer lezen

Update 13.00 uur Maatregelen coronavirus i.v.m. rijlessen en examens.

20 maart, 2020
Alle afspraken in de les agenda’s van onze cursisten t/m 31-03 zijn verwijderd.
Meer lezen

Maatregelen coronavirus i.v.m. rijlessen en examens

14 maart, 2020
Update 15-03-2020. Vanwege de recente ontwikkelingen rondom Corona heeft het CBR besloten om vanaf maandag 16 maart alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten te annuleren. Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 31 maart. Dit betekend dat ook wij vanaf maandag 16 maart helaas genoodzaakt zijn(…)
Meer lezen

CBR neemt extra maatregelen coronavirus

14 maart, 2020
In navolging op de maatregelen die het kabinet neemt om verspreiding van het coronavirus te beperken, neemt ook het CBR extra maatregelen: Minder theorie-stoelen in Noord-Brabant Gezien de grote drukte op en rond de theoriecentra zetten we in Eindhoven en Breda een ander examenrooster in, zodat het aantal theorie kandidaten(…)
Meer lezen

CBR vergoedt extra kosten voor spoedprocedure rijbewijs

6 april, 2019
Wie door problemen bij het CBR te lang heeft moeten wachten op het rijbewijs, kan de kosten voor een spoedprocedure declareren bij het CBR. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat dinsdag gemeld. Gemeenten rekenen circa 35 euro voor een spoedprocedure bij het aanvragen van het rijbewijs.(…)
Meer lezen

Proef met testvragen in het theorie-examen start 1 oktober

27 september, 2018
Vanaf 1 oktober 2018 start het CBR een proef waarbij nieuwe examenvragen tijdens het “echte” examen worden getest. Kandidaten krijgen twee extra vragen in het theorie-examen voor auto, motor en bromfiets. Kandidaten krijgen twee extra vragen in het theorie-examen die niet meetellen voor het eindresultaat, zij zien geen verschil tussen(…)
Meer lezen

CBR wordt strenger: examens zullen vaker worden afgebroken.

5 juli, 2018
Het CBR wil slecht voorbereide kandidaten weren van de praktijkexamens. Examinatoren zullen vaker examens afbreken wanneer de kandidaten zo slecht zijn opgeleid dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Vervolgens moeten deze kandidaten langer wachten tot hun herexamen. Dit moet een preventieve werking hebben. Ook doet het CBR onderzoek naar het ‘ongewenst(…)
Meer lezen

1.500 rijscholen leveren klungelwerk af

12 april, 2018
Rond de 1.500 rijscholen van het totale aantal van ongeveer 7.500 rijscholen leveren klungelwerf af. Dit is één van de oorzaken van de oplopende wachttijden. Als deze rijscholen niet een slagingspercentage zouden hebben van nog geen 30 procent maar een paar procent hoger, dan is het probleem met de wachttijden opgelost. Dit(…)
Meer lezen

Onderzoek theorie-examen CBR positief.

17 maart, 2018
Onafhankelijk onderzoeksinstituut RCEC heeft onlangs opnieuw het theorie-examen voor de auto, motor en bromfiets onderzocht op eventuele ongewenste voorspelbaarheden. We doen dit onderzoek met regelmaat, omdat de vragenbank steeds uitbreidt, waardoor nieuwe ongewenste voorspelbaarheden kunnen opduiken. Conclusie De conclusie van RCEC? Je slaagt alleen voor het theorie-examen als je voldoende(…)
Meer lezen

Definitieve invoering 2toDrive op 15 maart

13 maart, 2018
2toDrive wordt donderdag definitief ingevoerd. Dat is maandagmorgen bekendgemaakt bij het CBR in Schelluinen, in het bijzijn van minister Cora van Nieuwenhuizen. 2toDrive werd in november tijdelijk stilgelegd. Het experiment was op dat moment officieel afgelopen, terwijl het nog niet in de wet was vastgelegd. Ook werd maandag weer duidelijk(…)
Meer lezen