• Nieuws

CBR vraagt examenkandidaten die uit risicogebieden komen, examen uit te stellen.

12 augustus, 2020
Woon je of kom je net terug uit een gebied met code oranje? Dan vragen wij jou om niet op examen te komen. Dit uit veiligheid voor andere kandidaten en de CBR medewerkers. De boodschap: Stel je examen uit totdat je zeker weet dat je niet besmet bent. Het CBR(…)
Meer lezen

Verlenging geldigheidsduur Theorie examens en AVB voor rijbewijzen auto, motor en bromfiets

30 mei, 2020
Verlenging geldigheidsduur (deel)examens voor rijbewijzen auto, motor en bromfiets Alle uitslagen van theorie-examens voor auto, bromfiets en het praktijkexamen voertuigbeheersing voor de motor, waarvan: de geldigheidsduur vervalt (of is vervallen) in de periode in tussen 16 maart en 1 juni, blijven ieder geval geldig tot 1 december 2020. de geldigheidsduur(…)
Meer lezen

Herstart Klassikale Theorielessen

28 mei, 2020
Vanaf maandag 08-06-2020 willen wij graag onze theorielessen weer opstarten in ons theorielokaal in Enschede. Wil je hier aan deelnemen dan is het wel noodzakelijk dat je je hiervoor per e-mail aanmeldt, dit gezien het feit dat we niet meer dan 15 cursisten kunnen toe laten. Dus bij geen aanmelding(…)
Meer lezen

Uitgestelde toetsen en examens zijn gepland.

19 mei, 2020
Alle uitgestelde toetsen en examens zijn door ons nu ingepland. En we zijn er best een beetje trots op dat al onze leerlingen, waarvan de toets of het examen is uitgesteld tussen 16 maart en 4 mei voor 15 juli alsnog hun  toets en/of examen kunnen afleggen. Onze opzet was(…)
Meer lezen

Opstarten Rijopleidingen.

14 mei, 2020
Op dit moment zijn wij keihard aan het werk met de opstart fase van onze rijopleidingen. Wat mede gezien het telkens uitvallen van het reserveringssysteem van het CBR zeer traag verloopt. (met regelmaat maar 2 theorie examens in een uur te reserveren.) Wij hopen dat het reserveren van de uitgestelde(…)
Meer lezen

CBR maakt zich klaar voor herstart, datum nog onbekend

7 mei, 2020
Vanaf 11 mei zijn rijlessen in alle categorieën weer toegestaan. Het CBR maakt zich daarom klaar voor het hervatten van de dienstverlening. Het is nog onduidelijk per wanneer het rijvaardigheidsbureau weer aan de slag gaat en onder welke voorwaarden.  Het CBR verwacht ‘op korte termijn’ op te starten met de(…)
Meer lezen

Vanaf 11 mei kunnen we weer van start met de rijlessen personenauto en aanhangwagen.

6 mei, 2020
Het kabinet heeft vandaag laten weten dat de rijschoolbranche weer kan opstarten. Nadat afgelopen vrijdag al duidelijk werd dat de motor- en scooterlessen hervat konden worden, kunnen we nu vanaf 11 mei ook de lessen in de personenauto’s en aanhangwagen weer opstarten. Op dit moment is het nog niet mogelijk(…)
Meer lezen

Weer bromfiets- en motorexamens vanaf 11 mei

6 mei, 2020
Vanaf maandag 11 mei starten het CBR weer met het afnemen van praktijkexamens voor de bromfiets (AM) en het motorexamen voertuigbeheersing (AVB). Dit doen ze volgens RIVM-richtlijnen. Deze examens zijn  Met het motorexamen verkeersdeelneming starten ze op een later moment.
Meer lezen

Verbod voor motor- en bromfietsrijlessen en praktijkexamens opgeheven

1 mei, 2020
Motorrijinstructeur is geen contactberoep en daarom is motor- en bromfietsrijles landelijk toegestaan. Dat maakte minister van Nieuwenhuizen op vrijdagmiddag 1 mei bekend. In het verlengde hiervan heeft de minister het CBR toestemming gegeven om de praktijkexamens voor de motor en bromfiets te hervatten. Wel moeten tijdens de rijles en het(…)
Meer lezen

Het CBR annuleert tot 20 mei alle theorie en praktijkexamens

22 april, 2020
In tegenstelling tot de berichtgeving van het CBR op 21 april, 2020 In lijn met het kabinetsbesluit annuleert het CBR tot 20 mei alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten. Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (code 95). Alle examens kunnen zodra dat weer kan worden(…)
Meer lezen

Gezamelijke verklaring namens ANWB, BOVAG, CBR, Cumela, FAM, IBKI, LBKR, TLN, Koninklijk Nederlands Vervoer, VRB

21 april, 2020
Mobiliteitssector klaar voor veilige, slimme en gefaseerde herstart rijopleiding en rijexamens De rijopleidings- en mobiliteitssector staat klaar om op korte termijn weer aan de slag te gaan. De afgelopen weken is door ondergetekende partijen nauw en eendrachtig samengewerkt aan scenario’s en protocollen om op korte termijn de dienstverlening te hervatten.(…)
Meer lezen

Tijdelijke oplossing voor verlopen examenuitslagen en certificaten

17 april, 2020
Door de maatregelen tegen Covid-19 dreigen examenuitslagen en certificaten te verlopen. Verlenging geldigheidsduur (deel)examens voor rijbewijzen auto, motor en bromfiets Alle uitslagen van theorie-examens voor auto, bromfiets en het praktijkexamen voertuigbeheersing voor de motor, waarvan de geldigheidsduur vervalt (of is vervallen) in de periode tussen 16 maart en 1 juni,(…)
Meer lezen

Alle toetsen en examens uitgesteld tot en met ten minste 28 april

1 april, 2020
In lijn met het kabinetsbesluit annuleert het CBR tot en met tenminste 28 april alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (code 95). Alle examens kunnen zodra dat weer kan kosteloos worden ingehaald. CBR reserveringssysteem(…)
Meer lezen

Theorie examen training via online Webinar (Ons digitale leslokaal)

30 maart, 2020
De Corona-crisis treft ons als rijschool, maar zeker ook jullie als onze cursisten. Niemand van jullie zal het waarschijnlijk fijn vinden om thuis te zitten en geen rij- of theorieles meer te hebben. Daarom hebben we de afgelopen dagen achter de schermen hard gewerkt om jullie toch te kunnen begeleiden bij(…)
Meer lezen

Openingstijden klantenservice CBR aangepast vanaf donderdag 26 maart tot ten minste 1 mei 2020

27 maart, 2020
De openingstijden van het CBR klantenservice worden vanaf 26 maart tot ten minste 1 mei 2020 aangepast. U kunt het CBR bereiken op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Op telefoonnummer 088 227 77 00
Meer lezen

Meest gestelde vragen coronavirus

27 maart, 2020
Waarom stopt het CBR met het afnemen van theorie- en praktijkexamens? Alle experts raden aan om deze dagen zo min mogelijk sociale contacten te hebben. Door tijdelijk geen examens af te nemen, hopen we verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. CBR handelt hiermee in lijn met de buurlanden.(…)
Meer lezen

Update 14.25 uur Maatregelen coronavirus i.v.m. rijlessen en examens.

20 maart, 2020
Geldigheid theoriecertificaat Als het theoriecertificaat is verlopen op het moment dat het uitgestelde rijexamen wordt afgenomen mag de kandidaat met dit verlopen certificaat rijexamen doen. Voor nu verlengt het CBR de geldigheid van het theoriecertificaat met vier weken. Die gaan in vanaf het moment dat het CBR weer rijexamens gaat(…)
Meer lezen

Update 14.05 uur Maatregelen coronavirus i.v.m. rijlessen en examens.

20 maart, 2020
Het CBR annuleert tot en met tenminste 6 april alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (onder andere code 95). Daarmee verlengt het CBR het eerder genomen besluit met een week en sluit(…)
Meer lezen

Update 13.00 uur Maatregelen coronavirus i.v.m. rijlessen en examens.

20 maart, 2020
Alle afspraken in de les agenda’s van onze cursisten t/m 31-03 zijn verwijderd.
Meer lezen

Maatregelen coronavirus i.v.m. rijlessen en examens

14 maart, 2020
Update 15-03-2020. Vanwege de recente ontwikkelingen rondom Corona heeft het CBR besloten om vanaf maandag 16 maart alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten te annuleren. Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 31 maart. Dit betekend dat ook wij vanaf maandag 16 maart helaas genoodzaakt zijn(…)
Meer lezen

CBR neemt extra maatregelen coronavirus

14 maart, 2020
In navolging op de maatregelen die het kabinet neemt om verspreiding van het coronavirus te beperken, neemt ook het CBR extra maatregelen: Minder theorie-stoelen in Noord-Brabant Gezien de grote drukte op en rond de theoriecentra zetten we in Eindhoven en Breda een ander examenrooster in, zodat het aantal theorie kandidaten(…)
Meer lezen

CBR vergoedt extra kosten voor spoedprocedure rijbewijs

6 april, 2019
Wie door problemen bij het CBR te lang heeft moeten wachten op het rijbewijs, kan de kosten voor een spoedprocedure declareren bij het CBR. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat dinsdag gemeld. Gemeenten rekenen circa 35 euro voor een spoedprocedure bij het aanvragen van het rijbewijs.(…)
Meer lezen

Proef met testvragen in het theorie-examen start 1 oktober

27 september, 2018
Vanaf 1 oktober 2018 start het CBR een proef waarbij nieuwe examenvragen tijdens het “echte” examen worden getest. Kandidaten krijgen twee extra vragen in het theorie-examen voor auto, motor en bromfiets. Kandidaten krijgen twee extra vragen in het theorie-examen die niet meetellen voor het eindresultaat, zij zien geen verschil tussen(…)
Meer lezen

CBR wordt strenger: examens zullen vaker worden afgebroken.

5 juli, 2018
Het CBR wil slecht voorbereide kandidaten weren van de praktijkexamens. Examinatoren zullen vaker examens afbreken wanneer de kandidaten zo slecht zijn opgeleid dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Vervolgens moeten deze kandidaten langer wachten tot hun herexamen. Dit moet een preventieve werking hebben. Ook doet het CBR onderzoek naar het ‘ongewenst(…)
Meer lezen

1.500 rijscholen leveren klungelwerk af

12 april, 2018
Rond de 1.500 rijscholen van het totale aantal van ongeveer 7.500 rijscholen leveren klungelwerf af. Dit is één van de oorzaken van de oplopende wachttijden. Als deze rijscholen niet een slagingspercentage zouden hebben van nog geen 30 procent maar een paar procent hoger, dan is het probleem met de wachttijden opgelost. Dit(…)
Meer lezen

Onderzoek theorie-examen CBR positief.

17 maart, 2018
Onafhankelijk onderzoeksinstituut RCEC heeft onlangs opnieuw het theorie-examen voor de auto, motor en bromfiets onderzocht op eventuele ongewenste voorspelbaarheden. We doen dit onderzoek met regelmaat, omdat de vragenbank steeds uitbreidt, waardoor nieuwe ongewenste voorspelbaarheden kunnen opduiken. Conclusie De conclusie van RCEC? Je slaagt alleen voor het theorie-examen als je voldoende(…)
Meer lezen

Definitieve invoering 2toDrive op 15 maart

13 maart, 2018
2toDrive wordt donderdag definitief ingevoerd. Dat is maandagmorgen bekendgemaakt bij het CBR in Schelluinen, in het bijzijn van minister Cora van Nieuwenhuizen. 2toDrive werd in november tijdelijk stilgelegd. Het experiment was op dat moment officieel afgelopen, terwijl het nog niet in de wet was vastgelegd. Ook werd maandag weer duidelijk(…)
Meer lezen