Proef met testvragen in het theorie-examen start 1 oktober

Louis Ezendam | 27 september 2018 |

Proef met testvragen in het theorie-examen start 1 oktober

Vanaf 1 oktober 2018 start het CBR een proef waarbij nieuwe examenvragen tijdens het “echte” examen worden getest. Kandidaten krijgen twee extra vragen in het theorie-examen voor auto, motor en bromfiets.

Kandidaten krijgen twee extra vragen in het theorie-examen die niet meetellen voor het eindresultaat, zij zien geen verschil tussen de echte vragen en de testvragen. Hierdoor kan het CBR nog beter onderzoeken of examenvragen geschikt zijn om in het theorie-examen op te nemen.

Daarbij kijken we of de vraag meet wat hij moet meten. We meten bijvoorbeeld of een vraag goed onderscheid maakt tussen kandidaten die de examenstof wel of niet beheersen. De proef duurt drie maanden.

Het CBR besteedt veel aandacht aan de kwaliteit van het theorie-examen. Elk jaar ontwikkelen we honderden nieuwe examenvragen die aan strenge eisen moeten voldoen. Daarnaast blijven we een examenvraag altijd in de gaten houden als deze in het examen zit. Het CBR maakt de examenvragen met behulp van externe professionals.

Terug naar overzicht