CBR maakt zich klaar voor herstart, datum nog onbekend

Louis Ezendam | 7 mei 2020 |

Vanaf 11 mei zijn rijlessen in alle categorieën weer toegestaan. Het CBR maakt zich daarom klaar voor het hervatten van de dienstverlening. Het is nog onduidelijk per wanneer het rijvaardigheidsbureau weer aan de slag gaat en onder welke voorwaarden. 

Het CBR verwacht ‘op korte termijn’ op te starten met de theorie-examens. Informatie over de exacte startdatum en welke hygiëne- en gedragsvoorschriften het CBR in de examencentra hanteert volgt later. Ook worden voorbereidingen getroffen voor de herstart van alle praktijkexamens. In de loop van volgende week verwacht het rijvaardigheidsbureau hier meer duidelijkheid over te kunnen geven.

Motor en brommer vanaf 11 mei

Gister maakte het CBR bekend vanaf 11 mei weer praktijkexamens voor de brommer (AM) en het motorexamen voertuigbeheersing (AVB) te gaan afnemen. Tijdens die examens gelden de anti-coronarichtlijnen van het RIVM, zoals het houden van anderhalve meter afstand. Uitgestelde examens krijgen daarbij voorrang. De motorexamens verkeersdeelneming (AVD) starten op een later moment.

Het CBR heeft sinds 16 maart ruim 300.000 examens, rijtesten en cursussen moeten annuleren.

Terug naar overzicht