1.500 rijscholen leveren klungelwerk af

Louis Ezendam | 12 april 2018 |

Rond de 1.500 rijscholen van het totale aantal van ongeveer 7.500 rijscholen leveren klungelwerf af. Dit is één van de oorzaken van de oplopende wachttijden. Als deze rijscholen niet een slagingspercentage zouden hebben van nog geen 30 procent maar een paar procent hoger, dan is het probleem met de wachttijden opgelost.

Dit stelt het CBR naar aanleiding van de problemen met de oplopende wachttijden. Natuurlijk is waar dat het aantal aangevraagde examens oploopt en ook is het een feit dat het CBR moeite heeft met nieuwe examinatoren te werven, maar de klagende branche treft ook blaam, meent het CBR. “Het is schrijnend dat circa 1.500 rijscholen kandidaten naar het auto-examen laten gaan die verre van klaar zijn voor het rijbewijs. 70 procent van hun kandidaten zakt. En dat terwijl een verhoging van het slagingspercentage met maar enkele procenten (gemiddeld is het nu 50 procent) een einde betekent aan de langere wachttijden.

Het CBR blijft daarom jongeren actief voorlichten over de keuze van een goede rijschool, via social media, de website cbr.rijbewijstips.nl en, binnenkort, een vernieuwde website met een rijschoolkiezer.

Bron:CBR

Terug naar overzicht