Binnenkort kunnen kandidaten voor het autotheorie-examen een nieuwe vraagvorm tegenkomen. Vanaf 15 mei testen we namelijk de zogenoemde multiple respons vraag. Het gaat om een examenvraag waarbij meerdere antwoorden goed kunnen zijn. De nieuwe vraagvorm wordt ingezet als testvraag en telt dus niet mee voor het eindresultaat.

Beter onderscheid
Een voordeel van deze nieuwe vraagvorm is dat we meerdere aspecten van een examenonderwerp kunnen bevragen. We verwachten dat we met deze vragen beter onderscheid kunnen maken tussen kandidaten die de examenstof goed beheersen en kandidaten die de examenstof nog niet goed beheersen. De multiple respons vraag zal een aantal weken meedraaien in het examen. Op basis van de resultaten beoordelen we of de multiple respons vraag standaard in het examen wordt ingevoerd.

Testvragen
Het CBR maakt al langer gebruik van testvragen in de theorie-examens voor auto, motor en bromfiets. Kandidaten krijgen altijd twee extra vragen die niet meetellen voor het eindresultaat. Door het inzetten van testvragen kunnen we nog beter onderzoeken of examenvragen geschikt zijn om definitief in het theorie-examen op te nemen.